Egyéb kategóriaÚj edzőpályán készülnek a dobóatléták

2021.12.02.

17 év után találtak új otthonra a dobóatléták, akik a Perutz-stadion mögötti területen felállított pályájukon évek óta meglehetősen mostoha körülmények között edzettek. Most azonban új fejezet kezdődik életükben, hiszen a téli felkészülést már korszerűbb pályán kezdhették meg, a kinti tréningek az új körben zajlanak, míg az erőnléti edzésekre a sportcentrum konditermét használják a versenyzők. Dr. Áldozó Tamás polgármester az átadás kapcsán úgy fogalmazott, a korábbi dobókört amellett, hogy elavult volt – további két okból is meg kellett szüntetni.

A Perutz-stadion mögötti területen kialakított dobópályát egyrészt érinti a Vajda Péter lakótelepre vezető kerékpárút, másrészt azon a részen a Pápai Egyesített Labdarúgó Club a társasági adóból a jövőben új, füves pálya építését tervezi – avatott be a részletekbe a polgármester. – A volt Vasas pálya héthektáros területe a város tulajdona, és ugyan voltak érdeklődések ennek hasznosítására, egyelőre mi úgy látjuk, hogy ezek az elképzelések nem kiforrottak. A dobópálya építése nem akkora beavatkozás, ami ennek a területnek az értékesítését a jövőben korlátozná, hely viszont kell az atlétáknak, ezért gondoltuk, hogy ez a hely számukra ideális lehet.

Nagyon örülünk az új dobókörnek, össze sem lehet hasonlítani a korábbival – mondta Varga Patrik, a PAC dobószakosztályának edzője. – A régi ketrec már kiszolgálta az idejét, 2004 óta edzettünk ott és az utóbbi években már versenyek rendezésére egyáltalán nem volt alkalmas, és már azt az edzésterhelést sem bírta, amivel ez a sport jár. A tapasztalatok teljes mértékben pozitívak, minden tanítványomnak nagyon tetszik az új környezet. Úgy gondolom, az ország edzőpályái közül ez most a legjobb háromban van. Nagyon bízom benne, hogy az edzésekben tapasztalható minőségi javulás jövőre az eredményeken is látható lesz.

A héten Pápán készülnek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club sportolói, akik edzőikkel szintén nagyon meg vannak elégedve a sportcentrum, a Várkertfürdő és az új dobópálya nyújtotta lehetőségekkel.

Forrás:www.papaesvideke.hu

Powered by SAGhost © All rights reserved.