Club hírekPápai Atlétikai ClubRendezvények‘Pályaavató programsorozat a pápai Sport Centrumban’ 4. állomása

2021.09.23.
????????????????????????????????????
pályaavató-programsorozat-4-pápai-atlétikai-centrum-pápai-atlétikai-club2
pályaavató-programsorozat-4-pápai-atlétikai-centrum-pápai-atlétikai-club3
pályaavató-programsorozat-4-pápai-atlétikai-centrum-pápai-atlétikai-club4
pályaavató-programsorozat-4-pápai-atlétikai-centrum-pápai-atlétikai-club5

Négy számban versenyeztek a felsősök

A Pápai Atlétikai Club (PAC) pályaavató programsorozatának negyedik állomását rendezték csütörtökön a sportcentrumban, melyen az általános iskolák felső tagozatosai vetélkedtek egymással és ismerkedtek a sportág szakágaival.

Ahogy arról korábban már többször hírt adtunk, a PAC szeptemberben hat állomásból álló rendezvényt hirdetett <em>&#8220;Pályaavató programsorozat a pápai Sport Centrumban&#8221; </em>címmel. Ennek soron következő fejezete az általános iskolák felsőseinek versenye volt, tíz intézmény tizenhat csapatának 266 diákja több számban mérte össze erejét és gyorsaságát.

Két turnusban jöttek az iskolák, kétféle programmal készültünk az 5-8. osztályosoknak &#8211; mondta Györkös Virág, szervező, a PAC edzője. – Az egyik egy verseny volt, mely során távolugrásban, medicinlabda-dobásban, hatvan méteres síkfutásban és váltófutásban hirdettünk győzteseket. Ezzel párhuzamosan igyekeztünk az atlétika ágaival megismertetni a gyerekeket, volt súlylökés, kalapácsvetés, gerelyhajítás, gátfutás és rúdugrás.

Eredmények:

1. turnus: 1. Vajda Márta 2. Szent István II. 3. Szent István I.

2. turnus: 1. Tarczy II. 2. Tarczy I. 3. Türr I.

A programsorozat szeptember 25-én a szeniorkorú atléták találkozójával folytatódik a sportcentrumban, ahol Kis Károly tiszteletére emléktáblát avatnak fel.

Forrás:www.papaesvideke.hu

Powered by SAGhost © All rights reserved.