Club hírekPápai Atlétikai ClubRendezvényekVersenyekKijutott az Eb-re Füredi Dániel

2021.07.09.

A háromfordulós válogató versenysorozat utolsó megmérettetését rendezték a vasi megyeszékhelyen, ahol Füredi Dániel számára az volt a tét, hogy sikerül-e az első háromban végeznie a férfi kalapácsvetés hat kilogrammos kategóriájában. Ebben az esetben biztosan utazhatott volna az észtországi U20-as Európa-bajnokságra. Ez végül sikerült, a pápai atléta az U20-asok összevetésében harmadik lett (67.13 méter), ami biztos részvételt jelent számára az Eb-n. Dániel nem mellesleg saját korosztályában az U18-asok között egyéni csúcsot dobott (77.48), ami a második helyre volt elég.

A kontinensviadalra zajló kvalifikáció két szombathelyi és egy miskolci versenyből állt; mondta Varga Patrik, a PAC edzője. – Dani a három bajnokságon két második és egy harmadik helyezést ért el, amivel Csekő Miklós mögött hét ponttal a második helyen zárta a sorozatot. Mindez azt jelenti, hogy 17 évesen részt vehet az U20-as Európa-bajnokságon, melyet július közepén rendeznek az észt fővárosban.

A PAC edzője a folytatással kapcsolatban azt mondta, ezen a héten a regeneráció szerepel a középpontban, ezután folytatódik a felkészülés az Eb-re.

Úgy gondolom, nagy szó, hogy Sztupák László után a klub egy újabb Európa-bajnoki résztvevőt tudott kinevelni. Nem szabad elfelejteni, hogy Dani egy korosztállyal fiatalabb a többi indulónál, előre nehéz lenne megmondani mire lehet képes, de ha már bejutna a 12-es döntőbe, elégedett lennék.

Forrás:www.papaesvideke.hu

Powered by SAGhost © All rights reserved.