papai-atletikai-club-történelmi-pillanat-1
papai-atletikai-club-történelmi-pillanat-2
papai-atletikai-club-történelmi-pillanat-3
papai-atletikai-club-történelmi-pillanat-4
papai-atletikai-club-történelmi-pillanat-5
papai-atletikai-club-történelmi-pillanat-6

Ma délután tartotta első futóedzését a Pápai Atlétikai Klub az új atlétikai centrumban. A gyerekek a tavaszi versenyszezonra készülnek, mostantól 21. századi körülmények között.

Edzőjük, Mórocz Katalin történelmi pillanatnak nevezte az első bemelegítő köröket. A mai résztávos edzésen gimnasztika, futóiskola és repülőfutás szerepelt a gyakorlatok között. A középhosszútávra készülők 1000 métert futnak, a kisebbek 300 métert – tudtuk meg a szakembertől.

Március végén egy fedett pályás országos bajnokság lesz a legkorábbi időpont, ahol megmérettetik magukat a klub atlétái.

Az edző szerint a klub versenyzői már nagyon várták az új helyet, ezt erősítette meg Vitályos Zsóka, aki szerint nagyon kényelmes a pálya. A főként hosszútávfutásra szakosodott fiatal lány nagy különbséget lát színvonalban az eddig megszokott edzőhelyek és az új sportközpont között. Györkös Virág, a Pápai Sport Nonprofit Kft. sportszervezője elmondta, a szombati skateboard pálya próbaüzem folytatásaként most az atléták avatják fel a külső futópályát. Hozzátette, amint a használatbavételi engedélyeket megkapja az épület, a fedett futófolyosót is birtokba vehetik a sportolók. Az edzőtermek, a tekepálya és a centrum egyéb szolgáltatásai is ezt követően nyílnak meg a nagyközönség számára.

A különböző nézőterek megközelítésére is praktikus megoldásokat találtak a tervezők és építettek meg a kivitelezők. Így mind a teraszok, mind a lelátók az utcáról is megközelíthetők a külső lépcsők segítségével, az épületből is van közvetlen csatlakozásuk, sőt a nyugati oldali teraszról könnyen el lehet jutni a lelátókhoz vagy éppen a sportpályához, de a vizesblokk és a büfé is egyszerűen elérhető.

Ezek a megoldások megfelelnek azoknak az elvárásoknak, melyek egy 21. századi sportlétesítménnyel szemben támaszthatók – fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester, aki a napokban Rádi Róbert ügyvezetővel tekintette át a helyszínen a közönség fogadására alkalmas helyeket. Arra is emlékeztettek, nemcsak a szabadtéri sportpályán zajló eseményeknek lehetnek nézői, hiszen a tekecsarnokban is kialakítottak egy nézőteret, ami egy kisebb mobil lelátóval is kiegészíthető.

Forrás:www.papaesvideke.hu

Powered by SAGhost © All rights reserved.