Egyéb kategóriaPápai Atlétikai ClubVirtuális túra az új sportcentrumban.

2021.02.26.

Ötszáznál is több néző követheti figyelemmel a helyszínen a sportcentrum sportpályáján zajló versenyeket, eseményeket, a közönség fogadására ugyanis több lehetőség is van: egyrészt a futópályára néző lelátók kínálnak helyet a vendégek számára, másrészt a két nyitott teraszról is lehet látni a sporteseményeket.

A létesítmény megálmodói jól kihasználták a rendelkezésre álló területet és a sportcentrum épületének tervezésekor praktikusan gondolkodtak, így nemcsak népes közönséget tud fogadni a létesítmény, de raktározási célra is van hely bőven. Ez utóbbi is nagyon fontos, hiszen sporteszközöket, üzemeltetéshez szükséges berendezéseket, felszereléseket is tudni kell biztonságosan és az időjárástól védve tárolni.

Az atlétikai pályára néző, három traktusból álló lelátón összesen 465 néző foglalhat helyet. Az építmény acélváz szerkezetű, nagy teherbírású, erre szerelték fel a vandálbiztos műanyag ülőkéket, melyek közepén vízelvezető rés van, így nem áll meg rajtuk a víz. A három lelátó alatt keletkezett helyet raktáraknak és vizesblokknak alakították ki, vagyis a terület minden négyzetcentiméterét hasznosítani lehet.

A képre kattintva megtekinthető a video.

Videó: Gulyás Attila

A látogatók fogadásáról két nyitott terasz is gondoskodik, az egyik a futófolyosó, a másik pedig a tekecsarnok laposteteje fölött található. A keleti oldali terasz a konditeremből is megközelíthető, ezért akár sportolási célra is könnyedén használható, a nyugati oldaliról pedig nemcsak az atlétikai pályára, hanem a skate parkra és a streetball pályára is kiválóan rálátni. A teraszok korlátjai mellé padokat telepítettek, ami további nézőknek biztosít ülőhelyet. A nyitott teraszok azonban arra is alkalmasak, hogy azokon kisebb összejöveteleket tartsanak jó időben.

 

Forrás:www.papaesvideke.hu

 

Powered by SAGhost © All rights reserved.