Club hírekPápai Atlétikai ClubNagy reményekkel várja a 2021-es évet a Pápai Atlétikai Club

2020.12.23.

A koronavírus-járvány miatt idén nem tudta megrendezni szokásos karácsonyi, évzáró ünnepségét a Pápai Atlétikai Club (PAC), mely 2020-ban a pandémia ellenére is növelni tudta taglétszámát.

Annak ellenére, hogy idén több hazai és nemzetközi verseny is elmaradt, sikeres volt az idény, hiszen mind a futó, mind a dobó szakosztály elismerésre méltó eredményeket tudott felmutatni. A jó szereplés mellett további pozitívum, hogy a járvány ellenére sikerült megtartani a tagokat, sőt új reménységek is csatlakoztak a klubhoz.

– Ahogy az összes egyesületre, úgy ránk is negatív hatással volt a koronavírus-járvány, de szeretném megköszönni sportolóinknak és a szülőknek, hogy ezekben a nehéz időkben is kitartottak mellettünk, köszönet illeti az edzőinket is az elvégzett munkáért – mondta Rádi Róbert, a PAC elnöke. – Egyesületünk anyagiak tekintetében továbbra is stabil lábakon áll, idén 4.900.000 forintból gazdálkodhattunk, melyet fő támogatónk, Pápa Város Önkormányzata valamint a Magyar Atlétikai Szövetség biztosított. Ez az összeg fedezetet nyújtott a versenyeken való részvételekre, utazásokra, sportfelszerelések, sporteszközök vásárlására.

A klub elnöke örömmel újságolta, hogy 2020-ban többen is kiemelkedő eredményeket értek el.

– Mindenkire nagyon büszkék vagyunk, a futóknál ki szeretném emelni Horváth Bendegúzt, aki a serdülő és újonc országos bajnokságon 3000 méteres síkfutásban kilencedik lett és Winhoffer Júliát, aki 3000 méteren a 10. helyen végzett. Szintén nagyon jól teljesített a Veszprémben rendezett Sport XXI. versenysorozat mezei futóversenyén Spreitzer Zsigmond, aki több mint 50 fős mezőnyben második lett, de az U11 és U13-as pápai csapat minden tagját dicséret illeti. A dobóknál Füredi Dániel teljesített a legjobban, Dani idei formájáról sokat elmond, hogy jó ideig vezette a világranglistát, jelenleg is az igen előkelő negyedik helyen áll.

Az egyesület vezetője büszkén említette, hogy idén 18 fővel nőtt a taglétszámuk és reményét fejezte ki, hogy ez a tendencia jövő évben is folytatódni fog, hiszen a Pápai Atlétikai Centrum átadásával az edzési körülmények jelentősen javulnak.

Forrás:https://papaesvideke.hu/

Powered by SAGhost © All rights reserved.