Egyéb kategóriaFüredi Dániel Eb-szintet dobott

2020.03.24.

Szombathelyen indult – és mint később kiderült – bizonytalan időre be is fejeződött a Pápai Atlétikai Club számára a kalapácsvető idény, ahol a klub két dobogós helyezést szerzett.

A serdülők, juniorok, ifjúságiak és felnőttek számára két versenynapon megrendezett téli dobó országos bajnokságon a pápai klubból öt atléta állt dobókörbe.

Egy kemény alapozás után utaztak el a pápai sportolók a vasi megyeszékhelyre, ahol igyekeztek minél jobb eredménnyel előrukkolni. Ez csak részben sikerült, edzőjük, Varga Patrik nem is volt elégedett, stabilabb versenyzést várt volna tanítványaitól.

– A 2020-as szezon a serdülők versenyével indult, ahol Horváth Áron András 50.81 méteres egyéni csúccsal a 7. helyen zárt – mesélte a PAC edzője. – A felnőtt mezőnyben Sztupák László 58.12 méteres egyéni csúccsal a 14. helyen végzett, Nagy Gergely sajnos érvényes kísérlet nélkül fejezte be a versenyt.

Egy héttel később – szintén Szombathelyen – az ifik és a juniorok számait rendezték, a pápaiak célja egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem volt.- Terveinket csak részben sikerült megvalósítani – folytatta Varga Patrik. – Az ifiknél Füredi Dániel egyéni csúccsal (71.09) nyerte a versenyt, ami ifjúsági EB szint. Tóth Richárd Soma eredménye (61.46) a negyedik helyre volt elegendő, ami nagyon sajnálok, hiszen ismerve Ricsi felkészülését és edzésátlagát, jobb eredményben bíztam.

A junioroknál Sztupák László egyéni csúccsal (67.23) a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ő is többre képes, de nála továbbra is mozgásbeli- és technikai problémák vannak.

A klub edzője hozzátette, a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet miatt visszavonásig egyetlen magyar bajnokság sem rendezhető meg, az egyéb jellegű versenyek megrendezése sem javasolt, így egyelőre nem tudni, tanítványai mikor állhatnak ismét dobókörbe.

Forrás:www.papa-ma.hu

Powered by SAGhost © All rights reserved.