Club hírekEgyéb kategóriaTéglagyári úti nagyberuházás – Három helyszínen folyik a munka

2020.02.13.
5e43f9080f671
5e43f93042221
5e43f94859694
190e674dd4481b6ecac665a83d44424a

A beruházás megvalósításával a város egyik legelhanyagoltabb területe alakul át Pápa egyik legértékesebb részévé.

Rádi Róbert, a beruházást koordináló társaság ügyvezetője ismertette a projekt jelenlegi készültségi szintjét. Zajlik a volt gázcseretelep épületének a részleges bontása, és az építési törmelék eltakarítása. Ezt követően kezdődhet meg a megmaradt épületrész helyreállítása és az udvaron a kutyafuttató kialakítása. A leendő atltikai pálya területén a terep rendezését végzi a kivitelező, a humusz réteg felszedése és a mélyebben fekvő részek feltöltése van folyamatban. A beruházás harmadik helyszínén, a Schwenczel-réten is megkezdődött a kivitelezés, ahol jelenleg a kivágásra ítélt fák eltávolítása zajlik – mondta el az ügyvezető.

Rádi Róbert ismerette a beruházás számadatait is. Az önkormányzat 1,758 millió forintot nyert el a projektre, amelyből a kivitelezésre 1,505 milliárd fordítható. A kutyafuttató kialakítására 55 millió forintos ajánlat érkezett, az atlétikai pálya nem engedélyköteles részére 744 millió forintos, míg az engedélyköteles kivitelezési projektekre (sportközpont épülete és a Schwenczel-rét kialakítása) a csaknem 2,2 milliárd forintos volt a legalacsonyabb ajánlat.

Áldozó Tamás polgármester is megtekintette a zajló munkálatokat. Elmondta, egyfelől nagy öröm, hogy a város egy elhanyagolt területe újul meg, másfelől viszont nehézséget jelent, hogy jelentősen drágább ajánlatok érkeztek be az építőipari drágulások miatt, mint amiket a projekt beadásakor kalkuláltak. – Ez azt jelenti, hogy további források felkutatására kell az energiáinkat összpontosítani. Egyrészt a kormányrendeletben szerepel egy szabályozott eljárásrend, amelyben a többletköltség iránti igényt lehet jelezni, természetesen ezt megtettük. Amennyiben ebben az eljárásrendben nem jutunk kellő mennyiségű forráshoz, akkor meg kell vizsgálni, hogy mivel tudjuk bebiztosítani magunkat. Ilyenkor kell felmérni, hogy milyen vagyonelemeink vannak, amiket értékesíthetünk úgy, hogy a funkciójukat megtartják és a lakosságot is szolgálják, de az értékesítésből származó bevételből más értéket tudunk teremteni, itt a városban – fogalmazott a polgármester.

A térség önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a beruházás kapcsán. Venczel Csaba azt mondta, a projekt jól illeszkedik abba a több esztendős, tudatos koncepcióba, amely a Vaszari, Gém, Téglagyári utak környékének köztereinek a megújítására vonatkozik. – Megvalósult a térség teljes szennyvízhálózatának a kiépítése, számos út- és járdaszakasz kapott új burkolatot, a csapadékvíz elvezetésének problémáját pedig a projekt keretében kiépítésre kerülő látványtó segítségével tudjuk megoldani, amely alkalmas lesz a környéken hirtelen lezúduló csapadékvíz befogadására is – mondta el Venczel Csaba.

Forrás:www.infopapa.hu

Powered by SAGhost © All rights reserved.