Club hírekMOB elnöki látogatás az épülő atlétikai központnál

2020.05.16.

Dr. Áldozó Tamás polgármester meghívására érkezett ma városunkba Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, hogy megtekintse a Téglagyári úton épülő sportközpontot. Kulcsár Krisztiánt már a létesítmény márciusi alapkőletételére is meghívta a városvezető, azt az eseményt azonban a járványhelyzet miatt le kellett mondani. A polgármester – aki maga is tagja a MOB közgyűlésének – azonban továbbra is invitálta az elnököt egy pápai találkozóra, melyet ma délutánra szerveztek.
-Már több mint egy éve beszéltünk arról, hogy elnök úr szívesen részt venne olyan pápai eseményen, amin a magyar olimpiai mozgalmat tudná képviselni, és már akkor szóba került a sportcentrum építése és annak alapkőletétele. Ennek idén jött le az ideje, amit aztán a járvány semmissé tett. Ezt követően invitáltam, hogy látogasson el hozzánk és szívesen megmutatom azokat a fejlesztéseket, melyek folyamatban vannak. Nagyon örülök, hogy elnök úr elfogadta ezt a felkérést – idézte fel a városvezető a találkozó előzményeit.Dr. Áldozó Tamás a városházán fogadta vendégét, majd az épülő atlétikai centrumot tekintették meg. A helyszínen Boross Ottó, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója ismertette a sportlétesítmény terveit és az építkezés jelenlegi állapotát, de szólt a barnamezős projekt másik két eleméről is.
-A sportpálya építését januárban kezdtük meg, az építkezés nagyon jól halad és ezt az előnyt nem szeretnénk elherdálni, másfél hónap múlva már a rekortán borítás is rákerül a futópályára. A központi épület kivitelezése az alapozási munkáknál tart, ott április közepén vettük át a munkaterületet. Itt is ütemesen, megfelelő létszámmal folyik a munka és szerződésünk szerint év végére kell végeznünk.
Mint mondta, a kutyafuttató esetében 80-90 százalékos készültségen állnak, várhatóan nyár közepére át is adják a létesítményt, a Schwenczel réten pedig a tereprendezést és a komoly földmunkákat végzik.A polgármester arról tájékoztatta az elnököt, hogy a létesítmény célja a versenysport kiszolgálásán túl az, hogy minél több pápai fiatalt neveljenek rendszeres sportolásra, akiknek aztán felnőttként is életük része marad a rendszeres mozgás, az egészséges életmód.
-Ha pedig egy-egy tehetséges fiatal felbukkan, az a dolgunk, hogy támogassuk az ő felkészülését addig a pontig, amig feltételeink adottak, utána pedig segítsük, hogy olyan körülmények között tudja folytatni pályafutását, ami kihozza belőle a legjobb eredményt, amire tehetsége predesztinálja. És büszkék leszünk rá akkor is, ha azt a sikert más klub színeiben éri el.

Dr. Áldozó Tamás kiemelte, az önkormányzatnak a beruházási összeget tekintve ilyen nagy projektje még nem volt, de minden más fejlesztés is kiemelt figyelmet kap, hiszen hamarosan egyidőben közel 6 milliárd forint értékű beruházás zajlik majd a városban. Szólt arról is, örül annak, hogy nagy az érdeklődés a fejlesztések iránt, hiszen aki már az építkezést is figyelemmel követi akár a helyszínen, az részesévé is válik a projektnek.Kulcsár Krisztián elismeréssel szólt a pápai beruházásról, mint mondta örömmel tölti el, hogy ilyen célokat fogalmazott meg a város és már a hosszú távú működtetésre is van konkrét elképzelése a városvezetésnek. Hozzátette, a Magyar Olimpiai Bizottság küldetése az olimpiai értékek népszerűsítése és közvetítése, köztük a fair play, a szolidaritás, egymás tisztelete és elfogadása, az egyenlőség megélése. Ahhoz pedig, hogy ezeket az értékeket közvetíteni tudják, kell az eredményesség, az, hogy azok váljanak példaképpé, akik ezeket az értékeket megtestesítik. Az olimpiai értékekben az egészséges életmód, az, hogy a társadalom általánosságban mentálisan és fizikálisan is egészséges legyen, fontos alapvetés, ezért a Magyar Olimpiai Bizottság, mint ennek egyik fő hirdetője, azt képviseli, hogyan kellene élni ennek szellemében.
-Nagyon örülök, hogy ebben a járvány sújtotta időben valami jó dolog történik a magyar sportban, a magyar olimpiai mozgalomban, a tömegsportban és ennek a városnak az életében, hiszen ezzel a beruházással az egész közösség épülni fog – fogalmazott Kulcsár Krisztián. Emlékeztetett, a kormány nagy figyelmet fordít a sportra, évek óta kiemelt stratégiai ágazat, sok sportjellegű beruházás zajlik, de ezek kisebb része érinti a nem csapatsportágakat.
-Nagyon szívesen látom az egyéni sportágakat célzó beruházásokat, mindent, ami az öt karika égisze alá tartozik. Mert látom magam előtt azokat a gyerekeket, fiatal felnőtteket és idősebbeket, akik ezeket használják.
Az elnök kiemelte, a Magyar Olimpiai Bizottság örömmel népszerűsíti ezeket a beruházásokat és azok fontosságát.Az épülő atlétikai pálya bemutatása után a polgármester a Külső-várkerti futópálya építést is megmutatta az elnöknek, hiszen az is olyan projektje a városnak, mely a sportolási lehetőség biztosításán keresztül hozzájárul az egészséges életmód feltételeinek biztosításához.

A MOB elnöki látogatás az épülő atlétikai központnál video

Forrás:papa-ma.hu

Powered by SAGhost © All rights reserved.